marinashideroff_smart_home_house_in_a_isometric_prespective_cle_455a5dc3-7ebe-430d-b6a9-da53a508056c2

De evolutie van toenemende eisen van huiseigenaren: Het combineren van beveiliging en Smart Home oplossingen

In de hedendaagse wereld van digitale vooruitgang veranderen en verhogen de eisen van huiseigenaren voor woningbeveiliging. Er wordt in Europa een duidelijke verschuiving van traditionele beveiligingssystemen naar intelligente huizen waargenomen. Die zowel beveiliging als automatisering verenigen.

De slimme huizen zijn in Europa in opkomst. Volgens een rapport van Statista wordt verwacht dat ongeveer 48,3% van de huishoudens tegen 2028 Smart Home voorzieningen zal hebben. Het voordeel van tijdsbesparing en het gemak van Smart Home oplossingen duwen deze trend vooruit.

 

Hetzelfde rapport benadrukte ook dat de Europese huishoudens ongeveer €87 per maand zouden kunnen besparen op energiekosten. Deze statistiek benadrukt de aanzienlijke financiële besparingen en de positieve milieu-impact van Smart Home oplossingen. Die leiden tot een positieve energie-efficiëntie, waardoor hun aantrekkingskracht toeneemt.

Ondanks deze groeiende interesse in Smart Home oplossingen, blijft beveiliging een topprioriteit voor huiseigenaren. Het Global Smart Door Lock Market Analysis rapport toont aan dat huiseigenaren op zoek zijn naar integratie van verschillende apparaten, gebruiksvriendelijke systemen, veiligheid en energie-efficiëntie. Deze trend onderstreept de behoefte aan oplossingen die beveiliging en automatisering naadloos kunnen combineren.

Naarmate de vraag naar intelligente huizen blijft stijgen, is het aan installateurs en fabrikanten om te evolueren en aan deze veranderende behoeften te voldoen. Het voorzien van oplossingen die de voordelen van een allesomvattend beveiligingssysteem combineren met huisautomatisering biedt wederzijdse voordelen voor zowel particuliere als professionele klanten.

RisControl en onze Smart Home oplossingen staan klaar voor deze uitdaging. 

Door geïntegreerde systemen te voorzien die huiseigenaren in staat stellen hun beveiliging op afstand te beheren, terwijl ze ook genieten van het comfort van huisautomatisering. Deze oplossingen zijn klaar om de beveiligingsindustrie voor woningen in Europa te revolutioneren.

Via deze transformatie kopen huiseigenaren niet alleen een apparaat of systeem; ze investeren in verhoogde beveiliging, comfort en een verbeterde, eigentijdse levensstijl.

*Statista. 2023. “Smart Home Penetration Rate in Europe.” statista.com
**ASSA ABLOY, Dormakaba, Honeywell, Fortune Brands, Carrier, Allegion, Xiaomi, and Godrej & Boyce. 2022. “The Smart Door Locks Report 2018.” https://www.globenewswire.com/