10 Reasons Why Installers Should Offer Smart Home

8 redenen waarom installateurs slimme domotica-oplossingen zouden moeten aanbieden naast hun beveiligingsaanbod voor MKB's

In een snel veranderend digitaal landschap erkennen kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s) steeds meer het transformerende potentieel van slimme domotica-oplossingen. De markt voor slimme domotica in Europa groeit spectaculair en zal naar verwachting in 2020 een indrukwekkende $12,67 miljard bereiken[^4^]. Te midden van deze groei tonen MKB’s een grote interesse in geïntegreerde systemen die beveiliging naadloos combineren met slimme domotica[^4^]. Door deze oplossingen aan te bieden, kun je voldoen aan hun hoogste prioriteit – beveiliging[^3^], terwijl je hen ook de mogelijkheid geeft om hun activiteiten op afstand te beheren[^4^]. 

Moderne slimme domotica-oplossingen bieden niet alleen energiebesparing[^2^], maar ook de mogelijkheid voor MKB’s om hun instellingen af te stemmen op hun specifieke behoeften[^3^]. Als installateurs kunnen jullie door het aanbieden van slimme domotica-oplossingen naast beveiligingsaanbiedingen jullie diensten toekomstbestendig maken, een concurrentievoordeel behalen en de tevredenheid van klanten vergroten. Dit biedt een significante kans om mee te surfen op de golf en de groeiende vraag te benutten als een middel voor bedrijfsgroei en klanttevredenheid.

1. De Groeiende Vraag

 De markt voor slimme domotica in Europa zal naar verwachting in 2020 $12,67 miljard bereiken[^4^]. MKB’s vormen een groot deel van deze groeiende vraag, met een toenemende interesse in geïntegreerde systemen die beveiliging en slimme domotica combineren[^4^].

2. Verbeterde Beveiliging

Een rapport van Strategy Analytics toont aan dat beveiliging de hoogste overweging blijft voor MKB’s als het gaat om slimme domotica-oplossingen[^3^]. Door beveiliging aan te bieden naast slimme domotica-oplossingen, bied je een geïntegreerd systeem dat tegemoet komt aan hun hoogste prioriteit.

3. Verbeterde Zakelijke Efficiëntie

Slimme domotica-oplossingen stellen bedrijfseigenaren in staat om verschillende activiteiten op afstand te beheren, zoals het aanpassen van verlichting en verwarming en het beheren van apparaten[^4^]. Deze mate van controle kan operationele processen stroomlijnen en de zakelijke efficiëntie verhogen.

4. Energiebesparing

Energie-efficiëntie is een overtuigend verkoopargument voor MKB’s. Volgens de Energy Saver Guide van Energy.Gov kunnen bedrijven tot wel 30% aan energiekosten besparen met slimme domotica-oplossingen[^2^].

5. Aanpassingsvermogen

Met slimme domotica-oplossingen kunnen MKB’s hun instellingen aanpassen aan veranderende zakelijke behoeften[^3^]. Deze mate van personalisatie en controle is aantrekkelijk voor bedrijfseigenaren.

6. Verbeterde Gebruikerservaring

Moderne slimme domotica-oplossingen bieden gebruiksvriendelijke interfaces die gemakkelijk te navigeren en te bedienen zijn. Deze verbeterde gebruikerservaring kan een verkoopargument zijn voor MKB’s.

7. Langetermijninvestering

Ondanks de initiële kosten zijn slimme domotica-oplossingen een financieel verstandige langetermijninvestering. De langetermijnvoordelen, waaronder energiebesparing en verbeterde beveiliging, kunnen leiden tot aanzienlijke financiële besparingen op de lange term

8.Concurrentievoordeel

Door slimme domotica-oplossingen aan te bieden naast beveiligingsdiensten kunnen installateurs zich onderscheiden op de markt. Hiermee kunnen ze een concurrentievoordeel behalen en meer MKB’s aantrekken naar hun diensten.